வணக்கம்🙏
மதுரையிலிருந்து டாக்டர் சிவக்குமரன் எழுதுகிறேன்.
👼
சிறு வயதில்
மிட்டாய் தான் வேண்டும்... என அடம் பிடித்து அழுத ஞாபகம் வந்து போகிறது....
என் சிறிய வயதில், மிட்டாய் கேட்டு அழுத என்னிடம்....
வீட்டில் இருந்த "இலந்தைப் பழம்"
தான் தந்தார்கள்.
கூடவே.....
குடலும் உடலும்
"இழந்த பலத்தைத்" திரும்பத் தருவதால் "இலந்தைப் பழம்" என பெயர் வந்தது, என என்னிடம் என் தாத்தா சொன்ன போதும்,
"இலந்தை வடை " சாப்பிட்டால் மலச்சிக்கல் இருக்காது என என் பாட்டி சொன்ன போதும்....
மனம் ஏற்கத் தயங்கி நின்றது.
ஆனால் இன்று மருத்துவத் துறைகளில் அதன் பயன்பாடு குறித்து பார்த்தால் அவர்களை நீங்களும் கையெடுத்துக் கும்பிடுவீர்கள்.
🍒இலந்தைப் பழம்🍒 மருத்துவத்தில்
" Ziziphus jujuba "
என்ற பெயரில் பயன் படுத்தப் படுகிறது.
வடக்கே இது
"இந்தியப் பேரீட்சை"(Indian dates)
எனவும் "பெர்பழம் "(Ber fruit) "சிகப்பு பேரீட்சை" (red dates) எனவும் அழைக்கப்படுகிறது.
இலந்தைப் பழத்தின் மருத்துவ குணங்கள் என்னை வியப்பில் ஆழ்த்துகின்றன.
( “Ziziphus jujuba” used in cancer , in Chemotherapy, such as with cis-diamminedichloroplatinium (CDDP, cisplatin) and its derivatives, is widely used in cancer treatment. )
💪
இதோ நீங்களும் படியுங்கள்.....
பயன் படுத்திப் பயன் பெறுங்கள்.
“Ziziphus jujuba”
It is a traditional herb with a long history of use for nutrition and the treatment of a broad spectrum of diseases.
It grows mostly in South and East Asia, as well as in Australia and Europe.
Mounting evidence shows the health benefits of “Ziziphus jujuba” in
anticancer,
anti-inflammation,
antiobesity,
antioxidant,
and
hepato- and gastrointestinal protective properties,
which are due to its bioactive compounds.
Chemotherapy, such as with cis-diamminedichloroplatinium (CDDP, cisplatin) and its derivatives, is widely used in cancer treatment.
It is an effective treatment for human cancers, including ovarian cancer;
Many different cancers worldwide has recently attracted the attention of many researchers.
This is why our research group focused on studying the anticancer activity of “Ziziphus jujuba” as well as its impact on chemoresistance both in vivo and in vitro.
We hope that these studies can lead to a promising future for cancer patients.
சரி இதன் பிற விசயங்களை சுருக்கமாக பார்ப்போம்.
Ziziphus Jujuba and belongs to the Buckthorn family.
இதில் உள்ள ஊட்டச்சத்துக்கள்
Jujube Nutrition: Jujube is rich in many nutrients, 100 grams around 79 calories, 0.2 grams of fat, 1.2 grams of protein and 20 grams of carbohydrates. It is especially rich in vitamin C, iron, calcium, vitamin B6 and magnesium.
மருத்துவ குணங்கள்
1.Anti Cancer Properties:
Can you believe this small fruits have amazing anti cancer properties! I love this amazing fruit mainly for it's taste but I love it even more now after getting to know how effective it is as an anti cancer food.
Jujube fruits have bioactive compounds which has been clinically proven to have anti cancer properties and is being researched widely now.
2. Prevents Neuro Toxicity:
Diabetic neuropathy is a type of nervous damage that can occur for diabetic people.
Diabetic neuropathy mainly affects nerves of the legs and feet causing intense pain. This amazing fruit has a protective effect and water extract prevents diabetic neuropathy.
3. Anti Obesity:
Jujube fruits also have noticeable anti obesity properties and it has been proven to have positive effect on serum lipid profile. Also this fruit is also well tolerated by most people.
4. Antioxidant: This wonder fruit is very rich in antioxidants and thus greatly help protect us from free radicals which is the major reason premature ageing. Since it is so rich in antioxidants regular consumption will improve immunity.
(😊So happy to know consuming elantha vadai is so good )
5. For Pediatric Infectious Diseases:
Jujube fruits have wonderful anti microbial properties and has been clinically proven to help prevent infections in children. It is especially useful in children who are under going chemotherapy, as they have very low immunity who are under going chemotherapy and are susceptible to infections. It amazed me how a simple unassuming fruit can save so many young innocent children who are already going through very difficult time with cancer treatments from falling ill.
6. jujube fruit also treats constipation, reduces anxiety and improves digestion
In some countries jujube tea is famous,
it is made by boiling the dried jujube fruit along with spices like ginger and cardamom.
Jujube honey is an other famous preparation done in certain parts of the world.
இனி அயல்நாட்டு பேரீட்சை வேண்டாம், நம் நாட்டு இலந்தைப் பழத்தை விரும்பி உண்ணப்படும் உணவு வகைகளில் சேர்ப்பீர்கள் என நம்புகிறேன்.
நன்றி வணக்கம்.
🙏🌿🍒🙏💐
மதுரையிலிருந்து டாக்டர் சிவக்குமரன் எழுதுகிறேன்.
👼
சிறு வயதில்
மிட்டாய் தான் வேண்டும்... என அடம் பிடித்து அழுத ஞாபகம் வந்து போகிறது....
என் சிறிய வயதில், மிட்டாய் கேட்டு அழுத என்னிடம்....
வீட்டில் இருந்த "இலந்தைப் பழம்"
தான் தந்தார்கள்.
கூடவே.....
குடலும் உடலும்
"இழந்த பலத்தைத்" திரும்பத் தருவதால் "இலந்தைப் பழம்" என பெயர் வந்தது, என என்னிடம் என் தாத்தா சொன்ன போதும்,
"இலந்தை வடை " சாப்பிட்டால் மலச்சிக்கல் இருக்காது என என் பாட்டி சொன்ன போதும்....
மனம் ஏற்கத் தயங்கி நின்றது.
ஆனால் இன்று மருத்துவத் துறைகளில் அதன் பயன்பாடு குறித்து பார்த்தால் அவர்களை நீங்களும் கையெடுத்துக் கும்பிடுவீர்கள்.
🍒இலந்தைப் பழம்🍒 மருத்துவத்தில்
" Ziziphus jujuba "
என்ற பெயரில் பயன் படுத்தப் படுகிறது.
வடக்கே இது
"இந்தியப் பேரீட்சை"(Indian dates)
எனவும் "பெர்பழம் "(Ber fruit) "சிகப்பு பேரீட்சை" (red dates) எனவும் அழைக்கப்படுகிறது.
இலந்தைப் பழத்தின் மருத்துவ குணங்கள் என்னை வியப்பில் ஆழ்த்துகின்றன.
( “Ziziphus jujuba” used in cancer , in Chemotherapy, such as with cis-diamminedichloroplatinium (CDDP, cisplatin) and its derivatives, is widely used in cancer treatment. )
💪
இதோ நீங்களும் படியுங்கள்.....
பயன் படுத்திப் பயன் பெறுங்கள்.
“Ziziphus jujuba”
It is a traditional herb with a long history of use for nutrition and the treatment of a broad spectrum of diseases.
It grows mostly in South and East Asia, as well as in Australia and Europe.
Mounting evidence shows the health benefits of “Ziziphus jujuba” in
anticancer,
anti-inflammation,
antiobesity,
antioxidant,
and
hepato- and gastrointestinal protective properties,
which are due to its bioactive compounds.
Chemotherapy, such as with cis-diamminedichloroplatinium (CDDP, cisplatin) and its derivatives, is widely used in cancer treatment.
It is an effective treatment for human cancers, including ovarian cancer;
Many different cancers worldwide has recently attracted the attention of many researchers.
This is why our research group focused on studying the anticancer activity of “Ziziphus jujuba” as well as its impact on chemoresistance both in vivo and in vitro.
We hope that these studies can lead to a promising future for cancer patients.
சரி இதன் பிற விசயங்களை சுருக்கமாக பார்ப்போம்.
Ziziphus Jujuba and belongs to the Buckthorn family.
இதில் உள்ள ஊட்டச்சத்துக்கள்
Jujube Nutrition: Jujube is rich in many nutrients, 100 grams around 79 calories, 0.2 grams of fat, 1.2 grams of protein and 20 grams of carbohydrates. It is especially rich in vitamin C, iron, calcium, vitamin B6 and magnesium.
மருத்துவ குணங்கள்
1.Anti Cancer Properties:
Can you believe this small fruits have amazing anti cancer properties! I love this amazing fruit mainly for it's taste but I love it even more now after getting to know how effective it is as an anti cancer food.
Jujube fruits have bioactive compounds which has been clinically proven to have anti cancer properties and is being researched widely now.
2. Prevents Neuro Toxicity:
Diabetic neuropathy is a type of nervous damage that can occur for diabetic people.
Diabetic neuropathy mainly affects nerves of the legs and feet causing intense pain. This amazing fruit has a protective effect and water extract prevents diabetic neuropathy.
3. Anti Obesity:
Jujube fruits also have noticeable anti obesity properties and it has been proven to have positive effect on serum lipid profile. Also this fruit is also well tolerated by most people.
4. Antioxidant: This wonder fruit is very rich in antioxidants and thus greatly help protect us from free radicals which is the major reason premature ageing. Since it is so rich in antioxidants regular consumption will improve immunity.
(😊So happy to know consuming elantha vadai is so good )
5. For Pediatric Infectious Diseases:
Jujube fruits have wonderful anti microbial properties and has been clinically proven to help prevent infections in children. It is especially useful in children who are under going chemotherapy, as they have very low immunity who are under going chemotherapy and are susceptible to infections. It amazed me how a simple unassuming fruit can save so many young innocent children who are already going through very difficult time with cancer treatments from falling ill.
6. jujube fruit also treats constipation, reduces anxiety and improves digestion
In some countries jujube tea is famous,
it is made by boiling the dried jujube fruit along with spices like ginger and cardamom.
Jujube honey is an other famous preparation done in certain parts of the world.
இனி அயல்நாட்டு பேரீட்சை வேண்டாம், நம் நாட்டு இலந்தைப் பழத்தை விரும்பி உண்ணப்படும் உணவு வகைகளில் சேர்ப்பீர்கள் என நம்புகிறேன்.
நன்றி வணக்கம்.
🙏🌿🍒🙏💐
கப்பல்களில் நீண்ட பயணம் செய்ய வேண்டிய நிலை ஏற்பட்ட போது திராட்சை உலர்த்தி எடுத்துச் செல்லப்பட்டது.
ReplyDeleteஉலர் திராட்சையை விட fresh grapes நல்லது.
🍇👌🌿🌱💐
http://doctorsivakumaran.blogspot.in/2017/02/ziziphus-jujuba.html?m=1